Met een elektrische haard breng je gezelligheid in huis.

Hier vindt je veel informatie over sfeerhaarden die op stroom / elektrisch tijd werken.
Elektrische haarden zijn de laatste jaren erg populair. Dit heeft meerdere redenen. Als eerste zijn de sfeerhaarden enorm geavanceerd geworden. Je ziet dit gelijk aan de nep vlammen, die haast niet van echt te zijn onderscheiden. En als 2e punt, de haarden kunnen ook verwarmen, wat natuurlijk een groot voordeel is. Tevens zijn ze makkelijk te bedienen, en erg veilig voor kind en dier.

Verwarming van een elektrische haard.

Sfeerhaard met verwarmingElektrische haarden bestaan uit verschillende componenten. Een belangrijk onderdeel is de elektrische verwarming, die warmte produceert wanneer deze wordt ingeschakeld. De warmte wordt meestal gegenereerd door een ingebouwd verwarmingselement, vergelijkbaar met een elektrische kachel. Het vermogen van de verwarming kan vaak worden aangepast om de gewenste warmteafgifte te regelen. Het vermogen verschilt per merk en model. Daar zijn haarden die maximaal 2000 Watt kunnen produceren maar ook modellen die max. 1500 Watt genereren. Ook is het belangrijk wat het rendement is van de verwarming. De wattage (vermogen) zegt niet alles over de warmte opbrengst.

De haarden zijn vaak enorm makkelijk te bedienen middels een afstandsbediening. Sommige haarden hebben zelfs een ingebouwde thermostaat, zodat je de temperatuur perfect kunt afstellen op de omgeving. Vaak zit op de afstandsbediening nog een LCD scherm, waar je exact de juiste temperatuur kunt instellen. Het is belangrijk op te merken dat elektrische haarden primair bedoeld zijn voor sfeer en aanvullende warmte, in plaats van als hoofdverwarming voor een hele woning. Ze kunnen een gezellige en aantrekkelijke toevoeging zijn aan een kamer, maar hebben over het algemeen niet het vermogen om grote ruimtes efficiënt te verwarmen. Sommige haarden met een hoog rendement kunnen kamers tot 25m2 verwarmen, is de kamer groter dan zijn deze zeer geschikt voor bij verwarming.

Voordelen van een elektrische sfeerhaard.

Elektrische haarden hebben verschillende voordelen ten opzichte van gas of houtkachels. Ze zijn gemakkelijker te installeren, omdat er geen rookkanalen of schoorstenen nodig zijn. Ze vereisen ook geen brandstof zoals hout of gas, waardoor er geen rook, geuren of uitstoot vrijkomen. Bovendien kunnen veel elektrische haarden worden bediend met een afstandsbediening, waardoor ze eenvoudig te gebruiken zijn. Door al deze voordelen bespaar je veel geld op installatie kosten, en je bespaard ook nog eens geld op het verbruik. Het energie verbruik ligt een namelijk een stuk lager.

Vlam echtheid van de haard.

Een ander essentieel onderdeel van een elektrische haard is het vlameffect. Dit wordt bereikt door middel van Ledverlichting en spiegels of reflecterende panelen om een realistisch vlambeeld te creëren. Ook zijn daar haarden die werken middels waterdamp, dit systeem wordt Opti Myst genoemd. Moderne elektrische haarden maken gebruik van geavanceerde technologie om de vlammen zo realistisch mogelijk te laten lijken, inclusief bewegende vlammen en instelbare helderheid en intensiteit.

LED Flame. Een sfeerhaard die gebruik maakt van LED verlichte vlammen. Deze LED vlammen worden geprojecteerd op een vlam paneel in de haard. De technieken verschillen nogal. De betere merken zijn inmiddels al zo ver in ontwikkeling, dat hiervan de vlammen erg indrukwekkend zijn. Doordat de vlammen op een paneel worden geprojecteerd zijn deze vaak plat 2d. Maar de betere merken, hebben hier wat op gevonden. Door gebruik van speciale spiegels creëren zijn echt diepte in de haard. Een sfeerhaard met LED vlammen bieden ook veel mogelijkheden zoals de hoogte van de vlam instellen, de snelheid van de vlam regelen. En evt. de kleur van de vlam aan passen. Dit is allemaal mogelijk met een elektrische openhaard met LED verlicht vlam systeem. Bekijk hier wat de mogelijkheden zijn van een elektrische sfeerhaard.

Kan een haard ook op water werken?

Ja dat kan, Dit zijn de zogenaamde Opti-Myst haarden , ook bekend als waternevelhaarden of watermistsystemen, zijn innovatieve verwarmingstoestellen die een unieke en sfeervolle vuureffect creëren door gebruik te maken van waterdamp. In tegenstelling tot echte houtkachels of gashaarden die gebruikmaken van echt vuur, brandstof of hout, maken waterdamphaarden gebruik van geavanceerde technologie om een realistisch ogend vlameffect te genereren zonder de noodzaak van verbranding. Sommige waterdamp sfeerhaarden beschikken ook over een verwarming element. Hoewel het niet zo krachtig is als een traditionele kachel, kan de warmteafgifte van een waterdamphaard bijdragen aan het verwarmen van een kleine ruimtes of ze zijn geschikt om de temperatuur in huis te laten stijgen, zodat de vloerverwarming of radiatoren minder gas gaan verbruiken, ze staan immers lager te stoken.

Het werkingsprincipe van een waterdamp haard is gebaseerd op het produceren van ultra fijne waternevel die vervolgens wordt verlicht om de illusie van vlammen te creëren. De haard produceert een waternevel met behulp van ultrasone vernevelingstechnologie. Deze waternevel wordt vervolgens naar boven geleid door middel van luchtstromen, waardoor het een realistisch opstijgend vlameffect krijgt. De hoogte van de vlammen zijn ook regelbaar. De hoeveel verplaatste lucht bepaald de hoogte van de zichtbare vlam.

Kan je een waterdamp haard makkelijk inbouwen. Ja

Een ander voordeel van waterdamphaarden is dat ze flexibel en veelzijdig zijn. Ze kunnen worden ingebouwd in verschillende soorten interieurontwerpen en kunnen worden aangepast aan de voorkeuren van de gebruiker.
Het onderhouden van een Optimyst haard. Als het gaat om onderhoud, zijn waterdamphaarden over het algemeen eenvoudig te reinigen. De waterdampgenerator kan periodiek worden gecontroleerd en gereinigd om ervoor te zorgen dat de haard optimaal blijft werken. Daarnaast kan het nodig zijn om af en toe het waterreservoir bij te vullen, afhankelijk van de gebruiksfrequentie van de haard. Hebben we je interesse gewekt? bij hier onze collectie Dimplex waterdamp haarden.

Creëer de Perfecte Sfeer met de Cinewall Sfeerhaard

Sfeerhaard met verwarmingEen warm en gezellig huis is altijd een welkome plek om te ontspannen na een lange dag. Een sfeerhaard kan een echte blikvanger zijn in elke kamer en een aangename sfeer creëren. De Cinewall Sfeerhaard combineert functionaliteit, stijl en innovatie op een unieke manier. Of je nu op zoek bent naar een modern, eigentijds ontwerp of een klassieke, tijdloze uitstraling, de Cinewall Sfeerhaard heeft voor elk wat wils.
De Cinewall. Is een wand die voorzien is van een haard i.c.m. een televisie. Meestal wordt een voorzet wand gemaakt in huis. Dit wordt meestal met MDF of gipsplaten gedaan. Deze wand wordt op kleur gebracht met muurverf of woodupp panelen. Vervolgens wordt de cinewall haard in de wand geschoven.
Wat de Cinewall Sfeerhaard echt bijzonder maakt, is het realistische vuureffect. Met behulp van geavanceerde technologieën wekt de haard een prachtig vlammenspel op dat bijna niet van echt vuur te onderscheiden is. Dankzij de combinatie van LED-verlichting en speciale spiegelingen creëert de sfeerhaard een warme en gezellige ambiance in elke ruimte, zonder de rompslomp en het onderhoud van een haard met echt vuur.

Verwarmingsopties:

Naast het visuele aspect biedt de Cinewall Sfeerhaard ook verwarmingsopties voor extra comfort. Met instelbare warmteniveaus en een thermostaat kun je de temperatuur regelen naar jouw voorkeur. Of je nu behoefte hebt aan een subtiele warmte op een koele avond of een aangename warmte tijdens de wintermaanden, de sfeerhaard zorgt voor de perfecte temperatuur, ongeacht het seizoen. Een haard met verwarming is niet schadelijk voor de tv. Deze zijn hier speciaal geschikt voor.

Energiezuinig en milieuvriendelijk: De Cinewall Sfeerhaard is niet alleen stijlvol en functioneel, maar ook energiezuinig en milieuvriendelijk. In vergelijking met een traditionele open haard verbruikt de sfeerhaard minder energie en produceert hij geen schadelijke uitstoot of rook. Dit maakt het een duurzame keuze voor zowel het milieu als jouw energierekening.

Eenvoudige installatie: Het installeren van de Cinewall Sfeerhaard is eenvoudig en gemakkelijk. Het kan direct aan de muur worden bevestigd zonder dat er ingrijpende verbouwingen nodig zijn. Met een duidelijke installatiehandleiding en alle benodigde bevestigingsmaterialen bijgeleverd, kun je binnen korte tijd genieten van jouw nieuwe sfeervolle haard.

Conclusie: Als je op zoek bent naar een stijlvolle en functionele sfeerhaard die de perfecte sfeer creëert in jouw huis, dan is de Cinewall Sfeerhaard de ideale keuze. Met zijn stijlvolle ontwerp, realistische vuureffect, verwarmingsopties, energiezuinigheid en eenvoudige installatie biedt deze haard alles wat je nodig hebt voor een warm en gezellig thuis. Transformeer jouw woonruimte met de Cinewall Sfeerhaard en geniet van de ultieme ambiance.

Op zoek naar de perfecte haard onder de tv. Bekijk dan de volgende pagina: Hier vindt je op gebied Cinewall sfeerhaarden. De modellen met de mooiste en meest realistische vlammen.