Waarom een elektrische sfeerhaard?

Laag energie verbruik.

Een elektrische sfeerhaard verbruikt in tegenstelling van een echte haard erg weinig energie. 

Levensechte vlammen.

Waar vroeger de vlammen van een elektrische haarden niet mooi waren. Is dat tegenwoordig wel anders. Sommige merken hebben geweldig mooie vlam technieken.

Welke haard zoekt u?

Elektrische sfeerhaard kopen?

Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn, en waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische sfeerhaard. Zijn de haard allemaal hetzelfde? of zit daar daadwerkelijk verschil in kwaliteit en de echtheid van de imitatie vlam?
Het antwoord is JA. Daar zijn vele merken en soorten verkrijgbaar. Van heel goedkoop tot duur. Ook zijn daar merken die zeer gespecialiseerd zijn op gebied van elektrisch vuur. 

Soorten elektrische haarden:

Elektrische sfeerhaarden zijn verkrijgbaar in verschillen soorten en maten. Zo zijn daar los staande haarden, die je makkelijk ergens in huis kan plaatsen. Zonder enige aanpassing (lekker simpel). Je kan ook kiezen voor een elektrische inbouwhaard. Deze worden ingebouwd in een wand / voorzet wand. Vaak worden deze elektrische sfeerhaarden onder een televisie ingebouwd. Dan heb je ook nog de inzethaard. Deze zijn erg geschikt voor het vervangen van je bestaande gashaard of houtkachel. Je vervangt dan de oude kachel, door een moderne elektrische sfeerhaard.

Kunnen ze ook verwarmen?

Terwijl sommige elektrische sfeerhaarden alleen voor sfeer worden gebruikt, zijn er ook modellen die warmte afgeven. Deze haarden zijn uitgerust met verwarmingselementen die de lucht rondom de haard verwarmen, waardoor ze niet alleen voor sfeer zorgen, maar ook voor extra warmte kunnen zorgen. Dit wordt vaak gebruikt als bij verwarming in huis. Of als verwarming op kantoor.

Sfeerhaard realistisch ?

De vlammen van een elektrische sfeerhaard worden vaak gecreëerd door LED-verlichting en worden geprojecteerd op een scherm om een realistisch vuureffect te creëren. De meeste modellen hebben instelbare vlammen en kleurenopties, zodat je de sfeer kunt aanpassen aan je voorkeur. Je kan b.v. de vlamhoogte instellen. Snelheid van de vlam en zelfs de kleur aanpassen.

 

Gebruiksgemak van een sfeerhaard.

Een van de grootste voordelen van een elektrische sfeerhaard is het gebruiksgemak. In tegenstelling tot gashaard of houtkachels die regelmatig moeten worden onderhouden, zijn elektrische haarden plug-and-play haarden. Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te steken, de gewenste instellingen te kiezen en te genieten van de warmte en de sfeer. Onderhoud is niet nodig. 

Elektrische sfeerhaard veilig.

Elektrische sfeerhaarden zijn veiliger dan gas haarden of houtkachels, vooral voor gezinnen met kinderen of huisdieren. Omdat ze geen echt vuur gebruiken, is er geen risico op branden van de vingers of brand gevaar.  Bovendien worden de buitenkanten van elektrische haarden meestal niet heet, waardoor het risico op brandwonden wordt geminimaliseerd. 

Aanbod van sfeerhaardendiscounter.

Wij hebben een groot aanbod elektrische haarden. Natuurlijk voor de laagste prijs van Nederland. We verkopen alleen haarden waar we achter staan. Dit zijn meestal echte merken. De reden hiervan is, dat deze minder storingsgevoelig zijn, en vaker veel mooier branden. Wij zijn een dochter onderneming van Haardjesland sfeerhaarden.